sambil membaca , sambil berzikir

Friday, August 22, 2014

permulaan baru

Salam....
lama benor rasanya tak menulis kat sini....hampir 2 tahun lah....ada cerita menarik dan tak menarik yg nak dikongsi....biasa lah tu....

Thursday, December 15, 2011

Bercuti Di Swiss Garden Golf Resort & Spa

Cuti Sekolah kali ni kami sekeluarga bercuti kat Damai Laut Lumut aje....Tempat di Swiss Garden Golf Resort & Spa di damai laut lumut. tempatnya kira Okl ah tapi agak jauh sikit dari pekan Lumut , lebih kurang 30 minit .

 Cuti hujung tahun dekat tarikh Crimas ni kat lobi hotel macam biasalah ada jeee pokok crismas tu...
Dari Lobi terus nampak Swimming pool kat bawah...budak-budak tak sabarlah tu...


Kakak dan Angah sebelum masuk bilik . Bilik kita dekat sangat dengan Swimming Pool...Tak jauh dari situ ada Suana Dan Jakuzi freee jeee...

Thursday, September 15, 2011

Toyota Hilux Double Cab Std

 Ini lah jentera baru yang akan Bersama dengan aku selama aku masih bekerja dengan company sekarang . Dah berhenti kena tarik balik lah...Aku dapat rasa jentera pada 3hb OGOS 2011 bersamaan 3 Ramadhan 1432 yang lalu....Tapi kat gran daftarnya pada 29hb Julai 2011 ...6 hari dia orang simpan keta ni...mungkin nak pasang tinter yg FREE tu kot..
Jentera ni yang paling murah dalam Keluarga HILUX. Kosong habis cermin pun turun manual aje. Standard jee kalau ambik yang G tu baru penuh Asso dia tu tapi harga dia lebih lagilah...dah dapat pakai ni kira OK lah...
Tapi agak kekok juga, pertama kali pakai DIESEL biasa Petrol. ada masa terbabas juga tapi nasib baik Bangla tu tegur....kalau tak susuh jugalah ya...tapi kita patut bersyukur apa yang kita dapat..hampir 2 bulan pandu kenderaan seronok gok Tinggi...main redah jeee...OFF road dah try OK...kesimpulan jentera memuaskan tapi barang agak PANAS sikit, itu lah dapat aje terus pasang Gear Lock dan Alarm itu utk sedapkan hati aje...kalau org nak Curi tak masalah Kot HArap-harap semuanya Selamat lah Doa-doa lah utk saya ya...WAsalam

Wednesday, September 14, 2011

UPSR 2011

SELASA 13 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:05 pagi – Bahasa Melayu Pemahaman
  • 09:45 pagi — 11:00 pagi – Bahasa Melayu Penulisan
  • 11:45 pagi — 12:25 tengah hari – Mathematics Kertas 2
RABU 14 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:15 pagi – Mathematics Kertas 1
  • 09:55 pagi — 10:45 pagi – Bahasa Cina Pemahaman
  • 11:45 pagi — 01:00 petang = Bahasa Cina Penulisan
KHAMIS 15 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:30 pagi – Science
  • 10:15 pagi — 11:05 pagi – Bahasa Inggeris Kertas 1
  • 11:45 pagi — 01:00 petang – Bahasa Inggeris Kertas 2
  • 02:30 petang— 04:00 petang – Ujian Aptitud Tahun Enam
Tahun ni anak yang ke 2 pulak menduduki UPSR.Tahun lepas kakak dia, keputusan agak baik. harap-harap keputusan anak ke 2 ni lebih baik lagi. Semua nya terserah lah selepas berusaha dengan gigih. Kita ibubapa ni resah gelisah apabila anak nak ambik exam , anak kita rilek jee...Kita hanya mampu berdoa ajelah...beri semangat kepada anak kita jangan tekan anak kita dengan harapan yang mengunung....Doa kami agar semua selamat....

Tuesday, September 28, 2010

Ain Maisara & Anak-anaku




Posted by Picasa

bbq cuti sekolah...

Bila cuti sekolah biasa kami sekeluarga akan berCuti ke Terengganu Opppp Balik kampung kebetulan kami satu kapal aje....Dua-dua org Ganu.....Bila balik kg macam-macam aktiviti yg tak dirancang dapat di jalan kan atas kerjasama beberapa pihak yg bersungguh-sungguh untuk menjayakannya...antara aktivitinya adalah BBQ ni...dapat kita berapa masra ngam saudara mara yg dekat-dekat umah aje...

Makanan tak seberapa tapi yang penting kerjasama dalam suasana yg begitu mesra antara anak-anak kami dengan keluarga kat kg.










Antara org penting yg menjayakan aktiviti ini...jauh import dari Kuantan ni...pakar masakan Laut dan bakar membakar....tapi kalau cuti sekolah hujung tahun susah sikit nak buat macam ni pasal kat sana musim hujan....









Sunday, September 12, 2010

raya 2010

Raya tahun agak terhad sikit...cuti terpaksa di pendekan kerana anak yang sulong akan menghadapi exam upsr pada minggu depan...terpaksa lah balik awal sikit ...walaupun agak terhad tapi tetap meriah seperti tahun sebelumnya..